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SHU−MAI

SHU-MAI

 SHU-MAIは、芝浦工業大学建築学部の原田研究室で毎年行われている伝統的な自主ゼミ活動であり、今回の「TOKYO」で通算137回目を迎えます。従来の SHU-MAI は、研究室内で完結する閉じたものとなっておりました。建築を学ぶ学生(とくに学部生)は、自己の作品が評価、議論される場が設計課題やコンペなどに限られています。そこで、今年度の SHU-MAI では、参加資格を学部生、院生、他大の学生に拡張し、さらに展示を行うことによってたくさんの目に触れることを期待することにしました。

 そして今回、1/千の共同代表でもある建築家・林要次氏の協力のもと小伝馬町S-TOKYOで『SHU-MAI展 TOKYO』を開催するに至りました。今年度のSHU-MAIメンバーは、例年よりも地方出身者が多いという特徴があります。そこで、私たちが集った地“TOKYO”をプロダクトで表現します。

 さらに、普段建築やアートに触れる機会のない皆さまにも私たちの活動を知ってもらうべく、Bar LIBRE Tokyoから実力派バーテンダー長尾和明氏をお迎えし、お酒とプロダクトをミックスしたイベントを開催します。展覧会とバーテンダーのフロマージュはなかなか体験できない新しい試みです。

皆様のご来場、心よりお待ちしております。

SHU-MAI is a traditional independent seminar activity held annually in Masahiro Harada Laboratory of the School of Architecture at the Shibaura Institute of Technology. This exhibition, “TOKYO”, is the 137th in total. In the past, SHU-MAI was a seminar held entirely within the laboratory. Students of architecture (especially undergraduates) are limited to design assignments and competitions where their works are evaluated and discussed. Therefore, for SHU-MAI in this year, we decided to expand the member to undergraduate students, graduate students, and students from other universities, and to hold an exhibition in the hope that many people will come into contact with our works.

With the cooperation of architect Yoji Hayashi, co-chair of sembunno-ichi, we can hold “SHU-MAI Exhibition TOKYO” at S-TOKYO in Kodenmacho. Most members this year are from various areas more than in previous years. Therefore, we will express the theme “TOKYO”, the place where we gathered, in our products.

In addition, in order to introduce our activities to people who do not usually have the opportunity to come into contact with architecture and art, we have invited Kazuaki Nagao, a talented bartender from Bar LIBRE Tokyo, to mix drinks with our products. Have fun with an unexperienced collaboration between the exhibition and the bartender.

We are looking forward to seeing you at the exhibition.
Take easy to contact with us if you have any question. Thank you.

Detail

10/3Mon.
-
10/9Sun.
11:00 - 19:00
Event Day
10/8Sat.
9人目の作家が登場
15:00 - 22:00

Entrance

Usual 11:00~19:00 Free
Event Day 11:00~22:00 ¥1,500

※現金はご利用いただけません。コンビニ(Pay-easy)決済・銀行振込決済・クレジットカード決済・キャリア決済・PayPal決済・Amazon Pay・後払い決済がご利用いただけます。

Place
S-TOKYOロゴ
S-TOKYO

〒 103-0001

東京都中央区
日本橋小伝馬町16-5

アクセス

東京メトロ日比谷線小伝馬町駅から徒歩2分
JR総武快速線馬喰町駅から徒歩3分
都営地下鉄新宿線馬喰横山駅から徒歩6分

Special Event

 8人で共同開催する当グループ展に「9人目の出展作家」として、実力派バーテンダー長尾和明がゲストシフトで10月8日土曜日にSHU-MAI展に登場!香川県出身の長尾氏が捉えた「TOKYO」が、この展示のために考えられたスペシャルなカクテルで表現されます。

バーテンダーの長尾さん
Guest Bartender

Kazuaki Nagao

Award
2013-2016 Takamatsu Bar Heel
2017 Tokyo. Bar LIBRE
2017-2019 Bar LIBRE DaNang in Vietnam manager
2022.Jun- BarLIBRE Tokyo manager
2015 第21回NBAエリートバーテンダーコンペティション金賞受賞
2018 OPIHR World adventurer cocktail competition アジア準優勝
WORLD CLASS Community Week タンカレーナンバーテンロングカクテル部門 優勝
2021 World class top50
2022- World class top10
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